Korábbi munkatársam, és kedves ismerősöm írja a Mazsa Konyhája című blogot. Nem tortás blogról van szó, hanem ennél sokkal átfogóbb gyűjteményről, azaz mindenről olvashattok, ami a konyhában történik.
Nemrégiben olvastam Zebra torta c. bejegyzését, aminek azért is örültem, mert éppen azon vagyok, hogy minél több piskóta és krém receptet teszteljek, formázhatóság, elkészítés nehézsége, és a végeredmény ízletessége szempontjából is. Ez lesz a következő, amit kipróbálok, addig is ajánlom figyelmetekbe.
Mire lesz szükségetek? Az alábbi hozzávalók begyűjtése után, kattintsatok a fotók egyikére, rögtön át is ugrotok Mazsa konyhájába, ahol a teljes bejegyzését, és a torta elkészítését olvashatjátok.
Hozzávalók:
- 300 g margarin
- 275 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek rum
- 5 tojás
- csipet só
- 375 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek tej
A kakaós tésztához:
- 4 ek tej
- 1 ek cukor
- 3 ek fekete kakaó (cukrozatlan)
 
 
Most pedig kattints a fotóra!
Sok sikert kívánok! Az biztos, hogy látványra remek!


Krokodil bőr táska, pénztárca, doboz, s mindez tortában. Imádjuk az ilyen extrém, csilli-villi, igazán csajos tortákat, és nem is gondolnánk, hogy a krokodil bőr mintázatot egy nagyon egyszerű módszerrel mi magunk is elkészíthetjük. Természetesen vehetünk komplett sablont is, de minek?



A készítésről készült kisfilmemet rengeteg hasznos anyag mellett, megtalálhatjátok A tortadíszítés alapjai c. DVD-n, amit itt lehet már rendelni:

http://www.lorincztimea.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=26&Itemid=16

viszont most egy kis fotósorozat segítségével meg is osztom veletek.


Szükséged lesz:
- papírra
- ollóra
- celux-ragasztóra
- kinyomócsőre (több méretben is, ha van)
- ételfestékre
- ecsetre

A papírból vágj ki, és ragassz össze különféle átmérőjű hengereket. Ezután nyújtsd ki a fondant masszát, és kezdheted a mintázást. A papírhengerekkel, és a kinyomócsövek szűkebb végeinek felhasználásával nyomj mintákat a fondantra.
Elsőként a papírhengerekkel, hogy a nagyobb minták felkerüljenek, és ezekhez igazodjanak a pici kis karikák. Körbe-körbe kell a nagy mintákat "rajzolnod" a picikkel. Így nem egyenletes, hanem igazán élethű krokodilmintázatot kapsz.
Végezetül a festéket vidd fel a fondantra az ecset segítségével.

A fotósorozatot sarah288 készítette, akinek a tortáit ezen a linken megcsodálhatjátok. Végignéztem őket, és nem semmi, az biztos. Érdemes egyenként lépkedve csodálni a műveket, mert felbukkan néhány eszméletlen alkotás.

http://www.flickr.com/photos/sarahjj/

Sok sikert a krokibőrhöz!

Az új kedvencem a Lalaloopsy baba, és a tortavariációi.


Ezen a tortán például Lalaloopsy gabonamasszából készült. Azt hiszem ez a magyar neve, de majd megnézem a Cake Boss-t, ugyanis abban szinte minden figurális elemet ebből a masszából készítenek.


10 perc alatt elkészíthető ez a massza, amit:
- hűtőben, légmentesen becsomagolva maximum 6 hétig tártolhattok, és fogyaszthattok.
- Mielőtt használnátok a masszát, 20 percre helyezzétek szobahőmérsékletre.
- A massza formázható, sőt
- ugyanúgy bevonható fondant borítással, mint a tortánk.

Rengeteg tortakészítő nem a puncsmasszát használja, sem pedig piskótából formázza a figurális elemeket, hanem a gabonamasszát gyúrja a kívánt alakzatra, vagy éppen ezzel egészíti ki a piskótáját.

Hogyan készül a massza, és mire lesz szükséged?
- 3 evőkanál vajra, vagy margainra,
- 284 g pillecukorra
- kb 145-150 g Rice Kripsies zabpelyehre. (Nem tudom megmondani, hogy Magyarországon mi a neve, és milyen a doboza, de Kellogg's, és biztos meg lehet találni a boltban. Majd megnézem a Kellogg's oldalán holnap.)


Elkészítés:

Elsőként a vajat megolvasztjuk egy edényben, majd beleszórjuk a pillecukrot. Ajánlatos a pillecukrot kisebbre vagdosni mielőtt olvasztani kezdjük. Azt hiszem Magyarországon a nagyobb méretű kapható. (Itt is nálunk:)) Miután megolvadt a pillecukor, beletesszük a zabpelyhet, és jól összekeverjük, persze óvatosan.
Elővesszük a tepsinket, a belsejét növényi olajjal megkenjük, vagy olaj-spray-vel befújjuk.
A masszánkat a lábosból a tepsibe öntjük, és sütőpapírral (zsírpapírral lefedjük). Kb 20-25 percig állni hagyjuk, majd fogyasztható is, illetve légmentesen hűtőbe tehetjük, vagy dolgozhatunk vele a tortadíszítésnél.
Ezen a három fotón pedig azt láthatjátok, hogyan lesz Spongya Bob rizsmasszából, és tulajdonképpen szinte minden figura hasonlóképpen készíthető el.






Akinek nem jön be a gabona, a puncs massza egyik recepjét itt találja meg:

Na, és melyik műzlit kell megvenned a boltban, kattints erre a linkre, és megtudod:
Sok sikert mindenkinek!
xoxo

E-mail kaptam egy kedves hölgytől, tortát szeretett volna rendelni. Az biztos, hogy 2 év múlva, amikor beindítom majd a kis vállalkozásomat végre, ugrálni fogok örömömben egy ilyen levél érkezésekor, most azonban, mint mindig, nagyon tehetséges cukrászokat ajánlottam neki Magyarországról. Például Kádár Veronikát, akit nem győzök emlegetni mindig.

Megadtam Veronika weboldalának a címét, és mivel régen jártam már ott, körülnéztem picit én magam is. Így bukkantam rá a zongora-torta elkészítésére.

Nagyon tetszik, ezért most megosztom veletek is.

Kérlek, kattintsatok a fotóra, hogy a teljes anyaghoz ugorhassatok.



Nagyobbik kisfiam 6 éves lett!
Annyira klassz tortát terveztem neki, de nálunk sajnos még mindig ritka, hogy minden úgy alakul, ahogy tervezzük. Na, hát ez sem sikerült. A torta fondanttal bevonva készen állt a díszítésre, azonban a kicsi nyűglődése, és nemalvása miatt akkor tudtam leülni elkezdeni a díszítést, amikor 15 perc volt még a vendégek érkezéséig. Amíg a kicsi nem alszik rendesen éjjel, sajnos nekem még az éjszakák sem állnak rendelkezésemre a tortázáshoz mostanában... Mindegy, később visszasírom majd úgyis ezeket a gyerekezős időket, így nem keseredem el, csak az bánt, hogy sosem készül el az előre tervezett torta.

Ezt a tortát szerettem volna elkészíteni, csak négyszögletesben:


Végül a díszítésre semmi időm nem maradt, csak a kreativitás, és az utolsó pillanat adrenalinja.

Egyszerű, de mégiscsak kicsit Ninja-s torta lett, a fiam nagyon örült neki, és ez a lényeg. Persze azt a hatalmas csalódottság-érzést senkinek nem kívánom, amit akkor éreztem, amikor tudtam, hogy már semmi esély arra, hogy igazi NINJA-tortánk legyen. Sebaj. Majd jövőre.

Ez lett végül:


Elmaradtam még a kicsi 2. szülinapi tortájával is, ami szintén nem az lett, mint terveztem, de nagyon ízlett mindenkinek:))





A keksz díszítése többnyire fondanttal vagy icinggal történik. Eszméletlen dekorációkat láttam már egy-egy pici kekszecskén.
Ebben a kisfilmben az kerül bemutatásra, hogyan kell az alap-icingra mintát festeni, még folyós állapotában.


Hamarosan többet is olvashattok a keksz-dekorálásról, kezdve az icingok pontos receptjével.



A kezdő tortadíszítők sokszor elcsodálkoznak, hogyan képesek a profik szabályos, egyforma, tökéletes mintákat, díszeket készíteni a torta felületére.

Ez a kisfilm azt mutatja be, hogyan használjuk a sablonokat a fondant bevonónkon, azaz hogyan kerül az icing díszítés a fondantra, akár a torta tetejére, akár az oldalára. Ebben a kisfilmben éppen egy muffinra készül.


Számtalan sablon vásárolható a webshopokban, úgyhogy sok sikert!


Felkerültek a facebook-ra a fotók, kezdődhet a közönségszavazás.
A "TETSZIK" gombbal lehet szavazni, egy tortára csak egyszer tudsz szavazni, de ha szeretnél több kedvencet is kiválaszthatsz. Akár az összeshez nyomhatsz tetszik gombot.

Itt vannak a torták:

http://www.facebook.com/#!/pages/Tortad%C3%ADsz%C3%ADt%C3%A9s-alapjai/130124543700220?sk=photos
A közönségszavazat győztese az a torta lesz, amelyik február 29-én 24:00-ig a legtöbb szavazatot kapja. Akkor lezárom az oldalt, amíg meg nem történik az összesítés.
A zsűrizés pedig a már korábban feltüntetett módon, azaz így történik:
A tortákat én magam fogom ezúttal bírálni. Minden egyes nevezett torta több kategóriában is 1-10 pont közötti szavazatokat kap. Végül, az összesítés után kerül ki a három győztes.
Mit fogok pontozni?

1. Ötlet/kreativitás
2. Kivitelezés pontossága
3. Kivitelezés nehézsége (többféle alkotóelem elkészítése), technika
4. Összharmónia (színek harmóniája)
5. Saját véleményem

Így 5 ponttól egészen 50 pontig lehet gyűjteni. A legtöbb pontot kapott torta kerül ki győztesen.
Eredményhírdetés előbb lesz, mint korábban írtam, tehát: 2012. március 1-én 18:00-kor a blogon.

Minden helyezett Oklevelet és érmet kap díjazásul. A közönségdíjas egy ajándékcsomagot is kap tortadíszítési kellékekkel.
Sok szerencsét kívánok mindenkinek! A fotókat később majd a blogra is felteszem. Miután vége a versenynek.
A fotó csak dekoráció, amíg meg nem keresem a torta valós fotóját:)


A férjem imádja a madártejet, ezért készítettem el néhány hete, vagy talán hónapja a madártej-tortát. Nem is emlékszem, hogy lefotóztam-e, majd utánanézek, de azért most felteszem ide a receptet, ami alapján készült, mert valaki kérte.

Egyébként ez a torta volt az "Ország Tortája" nemrégiben, bár az a recept kicsit más, mint ez. Próbáltam az egyszerűbbet kiválasztani a neten található változatos alkotások közül, s persze azt, amihez nem kellet boltba rohangálni még ezért-meg azért, hogy elkészülhessen a torta.

Egyébként azért is ezt választottam, mert furdalt a kíváncsiság, milyen piskóta készül, hogyha kihagyom a tojások sárgáját, és csak a fehérjéből sütöm. Ez volt az első ilyen tortám.

A végeredmény nagyon finom lett. Nem lett túl magas, így legközelebb még egy ilyen lapot sütök, hogyha magas tortát szeretnék, de vasárnapi desszertnek tökéletesen megfelelt. A piskóta is finom lett a tojásfehérjékből, de kicsit olyan "ragadós" lett. Nem tudom postosan megfogalmazni milyen is. Nem olyan lágy, mint a sima piskóta. Hogyha elkészíted tudni fogod mire gondolok. Ezek után bármikor megismerek egy olyan piskótát, ami csak tojásfehérjéből készült. Viszont finom volt összességében.


Elkészítés:

PISKÓTA:
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 2 teáskanál sütőpor

KRÉM:
- 8 tojássárgája
- 250 g margarin
- 2 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 200-250 g porcukor

A torta tetejére tejszínhabot nyomhatsz, vagy Hullalából készíthetsz, és fehér csokival, vagy reszelt mandulával megszórhatod. Van, aki az oldalát is megszórja. Én is ezt tettem. Mandulával.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A sütőport átszitálom a liszttel együtt. A tojásfehérjét felverem a cukorral. Ezután beleforgatom a lisztes keveréket. 24 cm-es tortaformába öntöm a masszát. (A forma aljára sütőpapír, az oldalát vajjal kikenem.) Megsütöm a piskótát.

A krémhez 6 dl tejet mikróban felforrósítom. A maradék tejet egy másik edényben elkeverem a tojások sárgájával, a vaníliás pudingporral és a liszttel. Ezután tűzre teszem és hozzákeverem a mikróban felmelegített részt is. Sűrűre főzöm, állandó keveréssel, mint a sima pudingot.
Ezután félreteszem hűlni.
A margarint kikeverem a porcukorral, míg habos nem lesz, majd hozzáadom a "pudingot" a másik edényből, és tovább keverem a habverővel az egészet.

Ezután a megsült piskótát kettévágom. A krém nagyobb részét az alsó lapra teszem, majd jöhet rá a teteje, erre a maradék krém, és a felvert tejszín. Egyébként az összeállításkor visszatettem a tort köré a karikát, és így hagytam a hűtőben, hogy jól összeálljon az egész, utána vettem csak le, és ekkor került a torta oldalára is a díszítés.

Ízlett mindenkinek a torta! majd megnézem van-e róla valamilyen fotóm, csak most nagyon rohanok, mert a nagyobbik fiam 6 éves lett tegnap, és ma lesz a szülinapi partyja.

A NINJAGO tortája egyelőre a hűtőben áll, vajkrémmel átkenve, így a neheze még csak most jön, délig kész kell lennem plusz a party előkészítésével is.
Úgyhogy remélem érthető volt a receptben minden, nagyon gyorsan írtam...

Futok, izgulok a NINJAGO torta miatt...
Szép napot mindenkinek!





Red Velvet Cake, azaz Vörös Bársony Torta. Én is ezt készítem ma a családnak!



 
Mire lesz szükséged a torta elkészítéséhez?

Hozzávalók:

PISKÓTA:
113 g vaj (szobahőmérsékletű, nem sózott vaj)
1/2 teáskanál só
300 g cukor
2 nagy tojás
250 g liszt
15 g kakaópor
240 ml író (buttermilk)
1 teáskanál vanília aroma
2 evőkanál folyékony ételfesték
1 teáskanál ecet
1 teáskanál szódabikarbóna

KRÉM:
227 g sajtkrém (szobahőmérsékletű)
227 g mascarpone (szobahőmérsékletű)
1 teáskanál vanília aroma
115 g cukor, vagy porcukor
360 ml habtejszín

Sok sikert az elkészítéshez nektek is és nekem is!
Boldog Valentin Napot mindenkinek!




Farkas Vilmost már sokszor említettem nektek. Találtam tegnap egy kisfilmet, amiben bemutatja, hogyan készíti a kedvenc burkolóanyagát, a marcipános fondant masszát, azaz ahogy ő említi a cukortésztát.

Látogassatok el Vilmos blogjára is, hiszen rengeteg hasznos információt, és receptet találhattok nála!

A blog címe: http://farkasvilmos.blogspot.com/


A recept egyébként hasonló a mézes fondant receptjéhez, csak (többek között) kiegészül 500 gr marcipánnal.

A mézes fondant receptje és elkészítése itt:

Sok sikert mindenkinek!


A napokban osztottam meg a facebookon ezt a fotót, és arra lettem volna kíváncsi, szerintetek hogyan készült a tigris szőre?
Eszméletlenül gyönyörű a torta, és az elkészítése fenomenális szerintem.

Először arra gondoltam, hogy icing lehet, vagy karamell, de annyira nem tudom elképzelni, hogy csinálta meg a hosszabb szálakat, így talán a karamell felé hajlok.

Egyébként a hozzászólók többsége is erre a két dologra gondolt, és még a csokoládéra is.

Bevallom őszíntén, még mindig nem tudom hogyan készül a torta, és megpróbáltam megkeresni a készítőjét. Addig jutottam, hogy kiderítettem, a torta aranyérmet kapott a Nemzetközi Torta Kiállításon és versenyen 2011. novemberében, Birmingham-ben.
A tortát Hyun-Ju Doo készítette, és aranyéremben részesült, de itt elakadtam. Annyira szerettem volna a készítőt megkérdezni, hogyan készült a torta, de egyszerűen 1,5 órás intenzív internetes keresés után sem találtam semmit Hyun-Ju Doo-ról. Se egy weboldal, se egy blog, se egy profil sehol.

Egyszerűen egy időre feladtam. AZért aki tudja, hogyan készült a torta, vagy tippelne, tegye meg itt, mert azóta ezen jár az agyam. Azért a napokban teszek még egy próbát az ICHF-en keresztül, hátha elérem a készítőt, és elmondja a titkot. (Azért, ha valaki tud róla valamit, írja meg!)

Köszi előre is.


A cikksorozat második részében azt próbáltam meg összeszedni, hogy mivel bővítheted még a saját kis tortás vállalkozásodat.
Mik kapcsolhatók össze a tortakészítéssel, tortadíszítéssel.

Természetesen, akinek már biztos vásárlóköre van, annak sem ideje, sem szüksége nincs arra, hogy bővítse a vállalkozása profilját. Ám, megteheti, hogyha tovább szeretne fejlődni, terjeszkedni.
Mire is gondolok ezzel?

1. Party-k, gyerekzsúrok, születésnapi bulik, karácsonyi szóróajándékok

A tortadíszítők sok esetben muffinokat, kekszeket és mézeskalácsot is díszítenek. Illetve elkezdhetik ezt is. Kompletten kidolgozott anyaggal megtámadhatsz cégeket, óvodákat, iskolákat, klubbokat, sportegyesületeket a közeledben. Milyen anyagot kell készítened? Amiben leírod nekik, hogy bármilyen party-ra, összejövetelre vállalsz tortát, hozzá passzoló muffinokkal, vagy kekszekkel. Vagy az egyesület, vállalat, iskola karácsonyi bulijára készíted az édességet. A vállalat küldhet kivételesen édességet (pl egy céglogóval, vagy a cég profiljához passzoló dologgal díszített kekszet külön neilonba csomagolva, masnival, üdvözlőkártyával ellátva) az ügyfeleinek. Hiszen a cégek minden évben nagy hangsúlyt fektetnek erre.
Esküvőre ajánlhatsz a vendégeknek emlék-kekszet, vagy kis muffinokat az asztalokra névtáblával. Rengeteg a variáció.
Szintén a gyerekzsúrral is. Ajánlhatsz tortát, de mellé hasonló témakörben (kicsi póni, lego, Bakugan, Ninjago, Eperke, Barbie....) a vendégeknek muffint, illetve kekszet. (Sokszor említettem már a kekszet, a tökéletes keksz receptjét (nekem is és főleg a gyerekeknek nagyon ízlett) hamarosan bemutatom majd.)
Vinned kell fotókat arról, milyen díszítésre gondoltál. Illetve bemutathatod mi mennyibe kerül nálad, és szinte bámilyen dekorációt kérhetnek. Ez még nem elterjedt Magyarországon, így igazán sikeres tudsz lenni.


Más:
2. Indíthatsz webshop-ot tortadíszítő eszközökkel, tortás könyvekkel, sütő-főző alapanyagokkal, segédeszközökkel.

Amennyiben több lábon állnál, vagy még kevés a bevételed csak a sütésből és díszítésből, indíthatsz webshopot. Rengeteg van külföldön és Magyarországon is szaporodnak, de ahogy nézegettem még mindig lehet újat mutatni. Nemrégiben alakult pl a www.tortissimo.hu is, szintén kiegészítendő a tortás üzletet.
Természetesen a választék közel sem akkora, mint pl a www.tortissimo.de oldalon, vagy a www.backfun.de oldalon, de lassan alakulgat, és ez a fő.
Őszíntén megmondom, és is szerettem volna egy websgopot készíteni. hiszen itt Németországban szinte bármit be tudsz szerezni gyorsan, csakhogy nekem csak ráfizetés lett volna, hiszen nem tudtam rögtön nagy árúkészletet beszerezni, így egyenként rendeltem meg, amit valaki kért tőlem, így viszont nekem is ki kellett fizetnem a postaköltséget, sőt innen Magyarországra küldeni is méregdrága volt. Futárcéggel peddig innen nem tudtam leszerződni, mert nem is lett volna értelme.
Így ez nekem egyelőre nem megvalósítható, azonban aki figyeli a tortázókat, a fórumokat, tudja miket vesznek legsűrűbben, és esetleg rendelhet a külföldi gyártótól, külföldi nagykertől egy kezdő csomagot, amiben néhány biztosan keresett dolgot árul. Ilyen lehet pl a CMC por, vagy festékek, rengeteg eszméletlen jó sablon kapható pl Amerikában, ami otthon még nem. Akinek pl az egyik családtagja Ausztriában dolgozik, és onnan hetente egyszer legalább hazamegy, ott is bevásárolhat alkalomadtán. Ez egy ötlet természetesen, mindenki ismeri a saját korlátait.

3. Szervezhetsz tanfolyamokat, ez nagyon népszerű a tortakészítők körében.
Hogyha valamiben különösképpel jó vagy, mint pl Kricky (http://krickykonyhaja.blogspot.com/) az air-brush technikában, akkor egyértelmű, hogy elég ezt kiemelned, és air-brush kurzusokat indítanod.
Megjegyzem sima ecsetes festés sem egyszerű sokszor, így az is lehet egy tanfolyam témája.
Tarthatsz komplett tortadíszítő tanfolyamot, az alapoktól kezdbe több napon át. Farkas Vilmos lehet a példád. http://farkasvilmos.blogspot.com/
Lehet a témád az esküvői torta, vagy a formatorta, vagy a cukorvirágok. Ahogyan Lenke is csinálja (http://lenke-torta.lapunk.hu/)
Karamell már kicsit nehezebb téma, de Nemo és csapata (http://karamell.lapunk.hu/) indít karamell-tanfolyamot. Megnézheted hogyan csinálják.
Persze, most gondolhatod, hogy a fenéket, hiszen ők már csinálnak ilyet! Akkor minek?
Hát így hozzáállni semmiképpen nem lehet. Hiszen lehet, hogy te közelebb vagy helyileg másokhoz is, vagy olcsóbb vagy, vagy annyira exklúzív dolgokat készítesz, és mutatsz meg, hogy azért bárki bárhová elmegy.
Mondok egy példát. Egy nagyon kicsike városban lakom, ahol még egy normálisnak mondható ruhaüzlet sincs annyira kicsi, mégis kb 25 db fodrászat van, sőt minden évben nyit 2-3 új üzlet. Egyszerűen nem fogom fel, hogy miért, hiszen itt nincs is olyan nagy kereslet a fodrászokra, talán mivel minden sarkon van. Mégis. Valaki úgy gondolja, hogy az övé jobb lesz, vagy modernebb, vagy olcsóbb, vagy akármi, de más, és jó.
Egy másik példa. Pékség is van ezer, ráadásul itt minden egyes boltnak külön van kis péksége is, mégis megnyitott tavaly egy kis pékárús üzlet. Természetesen megnéztem, hiszen az oviba éppen útba esett. Két dolog fogott meg: Majdnem felel áron adják a pékárút, és sokkal finomabb, mint máshol.
Egy másik pékség is útbaesett ám, ami már vagy 10 éve működik, de oda már nem járunk. Sokkal drágább, és mivel most érezzük a különbséget, pl a berliner náluk keserű, plusz drága.
Meg is kérdeztem az új pékség vezetőjét egyik alkalommal, hogy mennyie megy az üzlet, és elmondta, hogy nagyon-nagyon jól. Ráadásul nincsenek is egész nap nyitva stb, mégis nagyon jól megy, amit nem is csodálok.
Ezeket példaként írtam le. Elindíthatod a 80-adik webshopot, tortás üzletet, díszítő tanfolyamot. Hogyha valamiben mást tudsz mutatni, vagy jobbat, akkor hidd el, van számodra is hely a piacon.


4. Specializálódhatsz a marcipán, fondant figurákra.
Megfelelő kreativitással, és ki nem fogyó ötlettárral készíthetsz figurákat tortákra. Árulhatod ezeket pl a webshopodban. Hogyha valóban ügyes vagy, még cukrászdáknak is szállíthatsz figurákat.
Az Ama Aqua Cake Toppers, Angliában pontosan ezt csinálja. Itt a facebookos oldaluk, rápillanthatsz:
http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/bespokeclaycaketoppers?sk=wall

Külföldön ez népszerűbb üzletág már, mint Magyarországon, ebben is rengeteg a lehetőség. Ráadásul, amiket az első pontban leírtam megteheted a figuráiddal, nem csak muffinokkal.

5. Készíthetsz saját anyagokat, azaz házi készítésű oktatófilmeket.

Amerikában Edna De la Cruz (http://www.designmeacake.com/) ezt szinte a tökélyre fejlesztette.
Folyamatosan készít anyagokat az internetre, sőt témakörönként árulja a saját készítésű DVD-it. Pl: Orchidea készítése egy DVD, és így tovább... Tőle szerintem nagyon sokat lehet tanulni, mert nem csak tehetséges tortadíszítő, de tökéletesen jó üzletasszony is, a vállalkozását a nulláról példaértékű szintre fejlesztette. És ami a legfontosabb, hogy nem áll le! Ott van a bemutatókon, és a versenyeken is. Számomra ő az az élő példa, amit bármilyen egyéni vállalkozónak követnie kellene. Nem kell a csillagok között kezdeni, csak az első lépcsőfokra fellépni. Kitartással úgyis a csillagokig vezet az a lépcső!
Valahol el kell kezdeni, és szép lassan fejlődni.

6. Készíthetsz írásos anyagokat
Összegyűjtheted a receptjeidet, vagy oktató anyagodat tortakészítéshez, tortadíszítéshez, és könyvként, oktató anyagként digitális nyomdában akár 1 példányt is készítenek belőle neked. EZ is bekerülhet a webshopodba.
Hogyha vannak ötleteid, de nem tudod hogy kezdj neki, ajánlhatok két vállalkozást, akikkel korábban már én is dolgoztam, és akik szívesen segítenek neked összerakni a könyvedet, anyagodat, vagy akár csak a tortáid fotós-anyagát.
A két cég: Egyedi Könyv Tervezés és készítés: http://konyvkeszites.hu/
Könyvműhely: http://www.konyvmuhely.hu/
A mai anyag erről szólt. Bízom benne, hogy találtatok számotokra érdekes ötleteket.

A cikksorozat III. része arról szól majd, hogy milyen higiéniai, jogi követelményeknek kell megfelelned, hogyha tortás vállalkozást indítanál.
A folytatás itt található:

http://tortadiszites.blogspot.de/2012/03/hogyan-inditsd-be-tortas-uzletedet-iii.html


Amennyiben lemaradtál az előző részről, itt megtalálhatod:
Hogyan indítsd be tortás üzletedet? Azaz, hogyan találj vevőket?


Kellemes estét kívánok nektek!

Ismét egy örömhír nekem. Németh Zoltán (Nemo) is aranyérmet szerzett a hétvégi UKBA-n, varázslatos cukor-munkájával!
Nemo folyamatosan tart tanfolyamokat, kattints a linkre, bővebb információkért:

http://karamell.lapunk.hu/




Még több fotóért erre a facebookos oldalra kell ugranod:
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=308412009202797&id=125527530824580#!/media/set/?set=a.328061847233138.78921.227566927282631&type=3

Egy rövid videó pedig a remekműről:



Gratulálunk teljes szívből!!!!!

A Matias Cukrászda képviseletében csodás standon mutatkozott be A torta és Karamell blogot író "Lenjoz" csapata.
Január végén került megrendezésre az Esküvő kiállítás, ahol bizony nehezen tudtam volna választani egyet a rengeteg csodás torta közül.

Azért is tettem fel ezt a bejegyzést, mert nagy rajongója vagyok a "Lenjoz" munkásságának, és csak szemléletni szerettem volna, hogy egy ilyen kis helyen (ezt nem negatívan értem) is csodát lehet teremteni! Az biztos, hogy egy ilyen kollekcióval nyugodt szívvel mernék belefogni egy saját kis vállalkozásba. Fantasztikusak a torták! Egytől egyik mind annyira különleges, és kreatív, akidolgozásuk pedig mesteri, hogy nem győzöm nézegetni a fotókat!

A teljes beszámolót Lenjoz blogján, itt olvashatjátok el:

http://tortaeskaramell.blogspot.com/2012/01/beszamolo-budapesti-kiallitasrol.html?spref=fb

Irigy vagyok kicsit:)))

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése