Korábban ezt a receptet használtam folyton:
http://tortadiszites.blogspot.com/2010/03/piskota-keszites-ii.html
, de nemrégiben elkezdtem újabb és újabb piskótákat tesztelni. S lám, beleszerettem az egyik receptbe. Egyszerűen elkészíthető, és az alapanyaglista sem hosszú.
Be kell vallanom, hogy ez a recept már szerepelt a blogon tavaly, hiszen a legelső tortadíszítő versenyünk győztese osztotta meg velünk.
Így készül a méréses piskóta:
25 cm-es, kerek formában készült a következő piskóta:
- 7 tojás
- cukor
- liszt
Ez a legegyszerűbb piskóta-recept, ismertebb néven: mérős módszerrel készült piskóta. A tojásokat egyben a keverőtálba ütjük. Ezután a tojások súlyával megegyező súlyú cukrot keverünk bele. Robotgéppel 10-15 percen át keverjük magas fokozaton. Ezután 6 tojás súlyának megfelelő lisztet forgatunk bele, de már csak óvatosan, nem a robotgéppel. Ezután a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük, majd beleöntjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd 180 fokon közel 1 órán át sütjük a piskótát. Kisebb, vagy nagyobb tortaformába arányosan csökkentsük, vagy növeljük a mennyiségeket.
Majd az előzőek szerint keverjük össze az alapanyagokat.
http://tortadiszites.blogspot.com/2010/03/piskota-keszites-ii.html
, de nemrégiben elkezdtem újabb és újabb piskótákat tesztelni. S lám, beleszerettem az egyik receptbe. Egyszerűen elkészíthető, és az alapanyaglista sem hosszú.
Be kell vallanom, hogy ez a recept már szerepelt a blogon tavaly, hiszen a legelső tortadíszítő versenyünk győztese osztotta meg velünk.
Így készül a méréses piskóta:
25 cm-es, kerek formában készült a következő piskóta:
- 7 tojás
- cukor
- liszt
Ez a legegyszerűbb piskóta-recept, ismertebb néven: mérős módszerrel készült piskóta. A tojásokat egyben a keverőtálba ütjük. Ezután a tojások súlyával megegyező súlyú cukrot keverünk bele. Robotgéppel 10-15 percen át keverjük magas fokozaton. Ezután 6 tojás súlyának megfelelő lisztet forgatunk bele, de már csak óvatosan, nem a robotgéppel. Ezután a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük, majd beleöntjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd 180 fokon közel 1 órán át sütjük a piskótát. Kisebb, vagy nagyobb tortaformába arányosan csökkentsük, vagy növeljük a mennyiségeket.
Lássuk lépésről lépésre is:
1. Elsőként mérjünk ki 6 tojást, majd mellé a lisztet.
Majd az előzőek szerint keverjük össze az alapanyagokat.